Scroll to top

De ce ai nevoie de optimizare viteza site?

Timpii lungi de incarcare pot avea un impact negativ asupra experientei utilizatorului, traficului site-ului web si SEO. Site-urile web optimizate pentru viteza site, au un avantaj fata de site-urile lente. Viteza lenta a site-ului poate duce la o pozitie slaba in motorul de cautare, la scaderea traficului general pe site si la experiente negative ale utilizatorilor. Viteza site-ului sau performanta site-ului indica cat de repede un browser poate incarca pagini web complet functionale, dintr-o anumita pagina. Site-urile web cu performante slabe, care se redau lent intr-un browser, pot descuraja utilizatorii. In schimb, dupa optimizare viteza site, timpii de incarcare devin rapizi si tind sa obtina mai mult trafic si sa aiba rate de conversie mai bune.

Optimizare viteza site – Un factor de clasare oficial

Timpul de incarcare a unui site web, numit si PageSpeed, este acum un factor de clasare oficial in cautarea Google. Noile masuratori centrate pe utilizator ale „Core Web Vitals” au devenit o parte integranta a calculului comenzii rezultatelor cautarii la jumatatea anului 2021. Cu actualizarea experientei paginii.

De ce ai nevoie de optimizare viteza site?Cu toate acestea, subiectul PageSpeed este orice altceva decat nou. Inca de la jumatatea anului 2009, Google a lansat o initiativa pentru un internet mai rapid sub motto-ul „Hai sa facem web-ul mai rapid ”. Si a pus astfel bazele noului factor de clasare. Pentru Google, timpul de incarcare a devenit de-a lungul anilor un criteriu de calitate din ce in ce mai important pentru un site web.

Viteza de incarcare a unui site web a influentat intotdeauna semnalele importante ale utilizatorilor. Un site rapid are un efect pozitiv asupra ratei de respingere si a ratei de revenire la SERP. Precum si a timpului de asteptare, a ratei de clic in SERP-uri si a numarului de vizualizari de pagina. Si are chiar o influenta directa asupra ratei de conversie. Astfel, PageSpeed a fost deja un factor de clasare indirect de la utilizarea datelor utilizatorului, iar acum, este actualizat la un factor de clasare complet. Cel mai tarziu, este necesar sa iei masuri pentru optimizare viteza site. Viteza paginii unui site web poate fi de obicei influentata pozitiv si crescuta pe termen lung prin luarea in considerare a optimizarii.

Cum se optimizeaza viteza site-ului si cum pot creste Google PageSpeed?

Se disting doi factori de influenta diferiti asupra timpului de incarcare a unui site web. In primul rand, dimensiunea site-ului web, adica datele care trebuie transmise, si in al doilea rand, latenta serverului web, adica timpul care se scurge la intarzieri, fara a fi transmise date.

In general, cu cat este mai mare cantitatea de date care trebuie transmisa si cu cat latimea de banda disponibila este mai mica, cu atat timpul necesar pentru transmitere este mai lung. Prin urmare, scopul oricarei optimizari PageSpeed trebuie sa fie reducerea cantitatii de date sau a dimensiunii site-ului web. Deoarece site-urile web moderne constau din nenumarate fisiere mici, cum ar fi HTML, CSS, JS, WebFonts etc., latenta, adica timpul dintre solicitare si raspuns, are, de asemenea, o influenta enorma asupra timpului general de incarcare a unui site web.

Recomandari pentru cresterea vitezei site-ului

Pentru a creste viteza de incarcare a site-ului, este necesar sa se ia o serie de masuri care se refera atat la lucrul cu continutul. Cat si la manipulari serioase in cod si structura.

  • Optimizarea bazei de date. Se aduce baza de date intr-o structura in care cererile de continut nu o incarca.
  • Alegerea gazduirii rapide. Un factor important este locul in care se afla domeniul tau. Pe de o parte, este mai bine sa ai incredere in site-uri de incredere cu un numar mare de utilizatori, dar, pe de alta parte, merita sa te asiguri ca acesti utilizatori nu supraincarca gazduirea.
  • Plasarea de elementele secundare la sfarsitul codului. Daca sunt situate la inceput, atunci se incarca mai intai, iar in caz de intarzieri, incetinesc afisarea continutului principal.

Pentru calitatea constanta a functionarii serviciului, indicatorii trebuie mentinuti, monitorizati si ajustati, adica este necesara optimizarea vitezei site-ului.

Toate resursele web sunt in continua dezvoltare. Sabloanele, continutul, fonturile si chiar codul programului se schimba. Orice modificare poate afecta viteza. Un specialist in optimizarea vitezei site-ului introduce un sistem de monitorizare pentru a determina imediat dinamica si a identifica cauzele scaderilor de trafic. Pentru a publica constant „continutul corect” in sistemele de management, este necesara introducerea unor proceduri de optimizare viteza site. Acest lucru este valabil mai ales pentru imagini.

Monitorizarea reala a vitezei site-ului pentru utilizatori

Testarea constanta in conditii ideale de server este utila pentru urmarirea efectului modificarilor in cod, dar acest lucru nu este suficient. Orice proprietar de site vrea ca pagina sa functioneze nu numai pentru el, ci si pentru utilizator. Pentru a colecta informatiile necesare, exista servicii speciale.

Pentru a introduce sistemul, trebuie sa se conecteze una dintre analizele PS si sa se studieze rapoartele de la ora de deschidere a paginii. Pentru informatii detaliate si exacte, se pot utiliza resurse cu drepturi depline. Accelerarea vitezei site-urilor este o zona destul de tanara de optimizare, iar procedura este importanta in lupta competitiva. Ca proprietar al site-ului trebuie sa tii intotdeauna cont de utilizatori si de confortul acestora pe site-ul tau. Apoi proiectul se va dezvolta si vei avea doar de castigat.

Call Now Button